Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Водеща тема за "Капитал дейли" е бюджетът на столицата за следващата година. Изданието коментира, че въпреки обещанията на кмета Йорданка Фандъкова приоритетите и политиките на общината за поредна година не изглежда да се променят. Макар икономическата активност да е повишена, София планира едва 30 млн. лв. увеличение на собствените приходи, което се равнява на 2% от целия бюджет на града, отбелязва изданието.

Публикацията уточнява още, че в разходната част също няма почти никаква промяна. Метрото продължава да е единственият знаков проект, а увеличени инвестиции ще има най-вече в заплащането на сметосъбиращите фирми за миене на улиците, допълва "Капитал дейли".

"Гражданин осъди прокуратурата по делото за т.нар. „Възродителен процес", съобщава вестник "Сега". Изданието обяснява, че съдът е уважил иска за 100 000 лв. на български мюсюлманин заради напразното му, както отбелязва изданието, очакване 26 г. да получи справедливост.

"Частните съдебни изпълнители сурвакат джигитите за Нова година", пише в заглавие на първа страница "Телеграф". Вестникът обяснява, че в момента текат усилени преговори между МВР и Камарата на ЧСИ-тата те да поемат несъбираемите вземания от глоби, налагани от Пътната полиция.

Пет тунела ще бъдат ремонтирани спещшо догодина. Това са съобщили за "24 часа" от пътната агенция. Причината е лошото им състояние, като рискът за част от тях е оценен като "съществен". Заради очакваните ремонти, вероятно отново ще има тапи на магистрала "Хемус", тъй като в момента се подготвят документите за обществена поръчка за реконструкция на тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове", допълва изданието.

"Сняг по Коледа и в края на годината". Това показват прогнозите на синоптиците, пише вестник "Труд". Очаква се да бъде по-сухо в началото на почивните дни 23 и 24 декември, а на 25, 26 и 27 да вали сняг. След това се очертава да има снеговалежи  на 30 и 31. Почти пролетни температури ще преобладават през тази работна седмица, прогнозира синоптикът  Петър Янков пред "Труд".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44