Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенски ученици стават български евродепутати за един ден в Страсбург

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Плевенски ученици стават български евродепутати за един ден в Страсбург. Те заслужиха това право като победители  в национални олимпиади и конкурси. Ученици от всички европейски страни ще дискутират приоритетите на Съюза в пленарна зала. 

24 момичета и момчета от 10-и и 11-и клас, възпитаници на Езиковата гимназия и победители в национални олимпиади, конкурси и състезания, на 15 декември представят България на ученическо пленарно заседание, допълва Грета Димова, заместник-директор. Те ще бъдат говорители на групите си в пленарна зала пред всички европейски ученици депутати, двама ученици в национални носии са подготвили слово на английски език, с което представят България, град Плевен и гимназията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44