Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нено Димов оттегля внесения проект за изменение на договора за концесия за ски зона "Банско"

Нено Димов
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда Нено Димов обяви, че оттегля точката за промяна на концесията на ски зона "Банско", която беше включена в дневния ред на утрешното заседание на кабинета. Министър Димов иска да изчака и общественото обсъждане на Плана за управление на парк "Пирин", което ще приключи на 22 декември. Веднага след това и двата документа ще бъдат внесени за решение от Министерския съвет, обясни Нено Димов:


Планът за управление е този, който позволява по принцип да има инвестиционни намерения. Те трябва да минат през всички екологични оценки. Тези инвестиционни намерения имат своето отражение в концесията, включително, ако щете и във възнаграждението, и в площта. Така че е нормално да бъдат гледани заедно, за да бъде намерен баланса между едното и другото.

Нено Димов каза още, че договорът за концесията за ски зоната е подписан през далечната 2001 година и в него има много несъвършенства, но той не желае да взима решение на инат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44