Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС предупреди Великобритания да не отстъпва от постигнатото споразумение по Брекзит

Мишел Барние
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Европейският съюз предупреди Великобритания да не отстъпва от вече постигнатото споразумение по условията за Брекзит, след като британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис заяви, че Лондон може и да не го изпълни, ако не получи желаните от него търговски отношения след напускането на общността.

Няма начин Великобритания и Европейският съюз да сключат търговско споразумение преди Брекзит
", заяви главният европейски преговарящ за Брекзит Мишел Барние и посочи, че към втората фаза от преговорите ще се премине, само ако лидерите на страните членки вземат такова решение на срещата си тази седмица:

Бих препоръчал на всички да останат сдържани и спокойни. Няма да приемем никакво отстъпление от ангажиментите на Обединеното кралство. Всички въпроси, по които вече сме се договорили, са затворени.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44