Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Прокуратурата издирва престъпленията на престъпната група с лекарствата, пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега". Всекидневникът обяснява, че износът на лекарства не е престъпление, но седем души са обвиняеми като членове на организирана престъпна група, която се е занимавала с това. Измамите с дефицитни лекарства, които, вместо да отидат при пациентите, се продават скъпо в чужбина, няма как да се вършат без участие на лекари, аптекари и фактори в здравната каса, но няма нито един такъв обвиняем. Това са новините на прокуратурата 2 седмици след отчитането на "голям удар" срещу мафията с лекарствата след спешно съвещание при премиера Бойко Борисов, допълва изданието.
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е наложила запори на  издателя на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев заради приватизацията на "Каолин", осъществена преди повече от 17 години, пише "Капитал дейли". Изданието обяснява, че проверката  е била извършена по неясна процедура и методи. Но пък в хода й е установено, че приватизацията е била "незаконна", а оттам - и последвалите доходи от нея. Използвайки стила на медиите на Делян Пеевски, Георгиев нарече изданията "Капитал" и "Дневник" "групировка", а след това направи "кратка ревизия" на сделката за приватизация на "Каолин", за да покаже, че в процедурата са били допуснати много нарушения, коментира "Капитал дейли".
Вестник "Труд" допълва по темата, че "Прокопиев се е опитал да закрие 4 офшорки в Кипър заради теч на информация от проверката на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество".
"Двойно поскъпване на таксата за паркиране в центъра, по-евтин билет за градския транспорт, безплатни буферни паркинги и ограничение на движението на автомобили при прогноза за опасно мръсен въздух в София". Това са част от мерките, които Столичната община ще въведе, за да се бори със замърсяването. Част от тях е въвеждането на система за ранно предупреждение,  пише вестник "24 часа". 
"6200 огнестрелни оръжия и боеприпаси са иззети след проверка, започнала през март и продължила до септември, съобщава вестник "Монитор". 124 000 пушки и пистолети има в гражданите за самоотбрана. Това е завила зам-главният прокурор Ася Петрова. В това число не влизат ловните оръжия, е подчертала тя пред Нова тв. Петрова добави, че на МВР са дадени няколко разпореждания да направят регистър на разрешителните и оръжията, но те изтъквали, че нямат финансови средства, допълва "Монитор". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44