Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Явор Колев: От началото на годината у нас са задържани 80 заподозрени за педофилия

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Всяко пето дете в България е имало среща с човек, с когото се е запознало в интернет. Това беше обявено на конференция в София, организирана от УНИЦЕФ и Агенцията за закрила на детето. 

Явор Колев от ГДБОП съобщи, че от началото на годината у нас са заловени 80 души за педофилия: 

Получаваме ежедневно информация за такива лица, които са граждани на други страни, които пристигат в България и можем да осъществяваме контрол над тяхната дейност: какви места посещават, дали посещават домове за сираци, дали посещават места, в които има деца и където могат да злоупотребят с тях. 

Като проблем Явор Колев посочи липсата на регистър на осъдените за сексуални киберпрестъпления над деца. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44