Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еманюел Макрон: Обсъждаме темата за бежанците, необходима е политика за сигурност и развитие

Еманюел Макрон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На последния за тази година Европейски съвет лидерите ще обсъждат миграцията, сътрудничеството в отбраната, реформата на еврозоната и Брекзит. България е представена от премиера Бойко Борисов.

Преди началото на срещата президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че темата за бежанците и мигрантите ще бъде обсъждана, без обаче да се правят заключения:
Не е необходимо в днешните дискусии да се връщаме към структуриране, което е в ход. Знаем, че е необходима солидарност във вътрешен план, трябва обаче да напреднем в общото право – най-вече за даването на убежище и общата политика по границите и особено по политиката по отношение на най-чувствителните места за общи действия. Това започнахме да правим през последния месец в Либия и продължаваме в Сахел. Затова е необходима политика за сигурност и развитиеказа френският президент.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44