Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевенско тревожно се увеличава броят на загиналите и пострадалите от неправилно използване на отоплителни уреди през зимата

Жертвите на такива инциденти от началото на годината са вече десет, предимно възрастни хора

Снимка: архив

При последния инцидент възрастно семейство загива по нелеп начин - от задушаване след пламъци около печката. Според комисар Станислав Атанасов, директор на регионалната Дирекция за безопасност и защита на населението, толкова трагични случаи при пожари не е имало през последните осем години - 10 загинали и петима пострадали:

Най-честата причина е или натрупване на горими предмети или дрехи до печки на твърдо гориво или неизправни самоделни електрически отоплителни уреди. Най-опасното нещо е да се заключат малки деца при включен електроуред, независимо от какъв тип, и да се излезе за продължително време.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44