Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-високи местни данъци ще плащат от догодина жителите на Община Кърджали

Снимка: архив

Новите налози бяха приети от Общинския съвет с гласовете на ДПС. Опозицията се обяви против повишението. Сесията започна с протест на трийсетина души, недоволни от скока на данъците.

От 1 януари данък сгради за жилища става 1,8 промила върху данъчната оценка, а за фирмени имоти - 2 промила. В сравнение със ставката за тази година увеличението е с 12 и половина на сто, но тя е спорна и е в съдебна процедура. Ето как кметът на Кърджали Хасан Азис коментира повишението на налога.

60 -70 стотинки на месец е промяната в Наредбата. Ето това е истината. Всичко друго е опит за правене на политика и популизъм.

Жителите на Кърджали не приемат новите данъци.

Повишаването на данъците ще се отрази на семейния бюджет и това не е желателно.

Стойността на данъците досега е достатъчна, при положение, че Кърджали е един от най-бедните райони в страната.

Това е само събиране на пари за покриване на някакви административни разходи.

От Нова година се увеличава и данъкът за автомобилите. Най-много ще се плаща за мощните коли - по 1,80 лв. за киловат. Така ако мощността е 110 киловата, налогът става 198 лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44