Увеличава се търсенето на коледни елхи в саксия

От другата седмица търговците очакват да се засили търсенето на коледни дръвчета. Според  Кирил Мавродиев, българинът купува такова в последния момент и избира по-малки елхички, защото си мисли че са по-евтини.

 „От 3-4 години насам се засилва интересът към живите елхи с корени в саксия.  Всяка година се увеличава тяхното търсене като се има предвид, че не са от най-евтините. Цените варират от 40 лв до 150 лв. Има хора с възможности и големи дворове, които ги предпочитат. Рязаните елхички са не цени от 20 лв. до 40 лв. в зависимост от това колко е кичеста елхата.“

И тази година контролът в продажбата на елхи е засилен. Всяко дръвче трябва да има баркод, марка и документи, за да се види произходът, допълни още Мавродиев.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна първият етап от осветяването на пешеходните пътеки в Ямбол

Община Ямбол стартира първият етап от осветяването на повдигнатите пешеходни пътеки. Четири вече са осветени. Акцията започна от пешеходната пътека между кв. „Граф Игнатиев“ и „Аврен“. Другите три са съответно на ул. „Дружба“ (в близост до стадиона), на бул. „Вл. Заимов“ (до ДКЦ 1) и пред ПГХТТ. В Ямбол има 13 повдигнати пешеходни пътеки, осветяването..

публикувано на 10.12.19 в 10:34

Илиян Янчев: Трябва да има допълнително дофинансиране от държавата за автобусния превоз в малките общини

Спирането на автобусния превоз към малките населени места в община Малко Търново ще обезлюди Странджа. Това посочи кметът Илиян Янчев. В края на ноември управителят на фирмата-превозвач съобщи, че ще бъдат прекратени линиите от началото на следващата година. Причината са големите загуби, които се генерират. Държавата също забавя обещаното..

публикувано на 10.12.19 в 09:32

Представят в Ахелой проекта за брегоукрепването на морския бряг

Проектът  за брегоукрепването на  морския бряг край Ахелой ще бъде представен тази вечер през жителите от кмета  на Община Поморие Иван Алексиев. На срещата ще бъдат обсъдени в ахелойското читалище „Светлина 1934 “ от 18 часа,  дейностите и очакваните резултати от реализирането на проекта включващ  “Ремонт, реконструкция на съществуващи..

публикувано на 10.12.19 в 08:15

Мъглата тази сутрин затвори пристанища, а видимостта в региона е до 150 метра

Бургаските пристанища тази сутрин остават затворени заради намалената видимост, съобщи Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".  Видимостта на места в бургаска област е до 100-150 метра, казаха за БНР Бургас от Областно пътно управление. В пътните участъци с мъгла настилката е мокра, на останалите - пътищата са сухи.  В момента температурата в..

публикувано на 10.12.19 в 07:44
Мария Атанасова, управител на ЦОП - Бургас, приема дарението за 43 деца от социално слаби семейства, ползватели на социални услуги в центъра

БЧК - Бургас предостави 200 пакета здравословни храни на деца в нужда

БЧК - Бургас предостави 200 хранителни пакета на деца посещаващи социални институции, от социално слаби семейства и деца в риск. Инициативата е факт за поредна година и е в съответствие със Стратегията на Българския Червен кръст до 2020г. за подкрепа на най-уязвимите групи.  Пакетите със здравословни храни са раздадени в Центъра за обществена..

публикувано на 09.12.19 в 17:00
Строителните дейности от началото на годината

Намалена е буферната зона между бъдещия строеж в „Градина“ и дюните

От десет – на пет метра е намалена буферната зона между бъдещия строеж в къмпинг „Градина“ и дюните. Това е уточнено и в оценката за съвместимостта , издадена от екоинспекцията в Бургас. Строителството на заведения и на търговски обект в къмпинг „Градина“, на територия от над 5 дка, на метри от морския бряг, започна през януари и бе..

публикувано на 09.12.19 в 16:20

Стартира "Посади надежда" - купувайки жива елха, помагате на семейства с репродуктивни проблеми

Благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов "Посади надежда" започва от днес Министерството на земеделието, храните и горите. Дръвчетата се продават с благотворителна цел от държавните горски предприятия в 38 пункта в страната. подготвени са 10 хиляди дръвчета - обикновен смърч, обикновена ела, на места се предлагат и..

обновено на 09.12.19 в 15:06