Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С ремонти за над 1 милион лева напълно се обновява читалището в Лясковец

С ремонти за близо 1 милион и 200 хиляди лева напълно се обновява читалище “Напредък-1870” в Лясковец. Средствата са спечелени по два проекта. 

С над 750 хиляди лева от Националния доверителен екофонд вече е санирана сградата на най-голямата културна институция в община Лясковец. Читалище „Напредък 1870“ е газифицирано. 
Вторият проект е за 400 хиляди лева от Програмата за развитие на селските райони и предвижда вътрешни ремонти, посочи кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова.
Подмяна на посетителските столове в салона на читалището, ремонтни дейности във всички помещения, в които се развиват културни дейности и самодейните състави ползват. 
Ще бъде монтирано и устройство за придвижване с инвалидни колички.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44