Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евробарометър:

Мръсният въздух и растящото количество отпадъци са най-сериозните проблеми в околната среда

Снимка: old.europe.bg

Замърсяването на въздуха и нарастващото количество отпадъци са най-обезпокоителни проблеми в околната среда, сочи изследване на Евробарометър.

Всеки четвърти от петима запитани жители на Европейския съюз казва, че проблемите на околната среда засягат здравето и живота му. 90 на сто от тях изразяват загриженост от влиянието на химикалите, които се съдържат в продуктите за ежедневна употреба.

В същото време нараства процентът на хората, които смятат, че индивидуалната роля в борбата срещу замърсяването има значение. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44