Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специалисти от София поемат разследването на убийството на 7-годишното момиче в Момчилград

Снимка: БГНЕС

Екипи от София поемат разследването на убийството на 7-годишното момиче в Момчилград. Те ще окажат помощ на колегите си, съобщи в Кърджали главният прокурор Сотир Цацаров. Единствената задържана по случая е майката на детето, но тя не е обвинена за тежкото престъпление.

Главният прокурор уточни, че убийството на малката Дамла е извършено в сутрешните часове в неделя. Той обаче категорично отхвърли хипотезата това да е дело на психопат.

Работим по всички възможни версии, които на този етап стесняват кръга от заподозрени, каза Цацаров.

Единствената задържана е майката на детето, но не за убийството. Тя е обвинена за това, че е оставила през нощта без надзор малкото си дете. На нея ѝ предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза.

На база на получените до момента заключения на медиците, детето е било задушено чрез притискане и едва след това главата му е била омотана със скоч лепенка. Най-късно утре ще бъде готова и ДНК експертизата, която се прави в Института по криминалистика на МВР. Предстои изготвянето на още две експертизи - съдебно-психиатрична и техническа на мобилни телефони и лаптоп.

В апартамента в Момчилград, където беше открито детето, се извършва допълнителен оглед, а по-късно тази вечер ще бъде направен и следствен експеримент с участието на майката. 

За разкриване на убийството сме привлекли най-добрите си сили от София, каза Сотир Цацаров. За да координират действията по разследването, в Кърджали пристигат началникът на отдел "Убийства" и на Криминалния отдел в Главната дирекция "Национална полиция". 

Не става дума за случайно убийство, извършено от случаен човек, коментира главният прокурор и призова близките на семейството, които днес протестираха, да имат търпение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44