Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Право на безплатни карти за градския транспорт в Добрич ще имат хората с увреждания над 50 на сто

Снимка: БГНЕС

Хората с увреждания над 50 процента в Добрич ще имат право на безплатни карти за градския транспорт. Решението е взето от Общинския съвет, след като от неправителствените организации на хората с увреждания подадоха жалба срещу установените до този момент критерии от Общината.

Решението на Общинския съвет преди месец - карти за градския транспорт да бъдат отпуснати само на хората с нарушена трудоспособност над 70 процента предизвика редица жалби до общинската администрация, тъй като по този начин се дискриминират хората, които са с по-ниска степен на увреденост, но работят и всеки ден ползват услугите на градския транспорт.

На последното си заседание днес Общинският съвет в Добрич поправи това си решение, като 173 карти ще бъдат отпуснати на хора с увреждания над 50 процента.

Необходимата сума от 52 хиляди лева ще бъде заложена в бюджета за следващата година. Предстои да бъде изготвен и регистър на хората с увреждания в Добрич.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44