Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Караниколов: До 15 януари трябва да са готови всички изменения на нормативните актове, които увеличават административната тежест върху развитието на бизнеса

Снимка: БГНЕС

До 15 януари трябва да са готови всички изменения на нормативните актове, които увеличават административната тежест върху развитието на бизнеса, съобщи в Търговище министърът на икономиката Емил Караниколов. За улеснение на инвеститорите,  са изменени 70 закона и наредби. 

На работна среща с бизнесмени от петте общини на областта бяха дискутирани най-важните проблеми на икономическото развитие, а кметът на Община Търговище Дарин Димитров потърси съдействие за изграждане на индустриална зона.

Мислим за такъв парцел, който да бъде с много добра комуникация, сравнително близко до населено място, за да има и работна ръка, за да осъществим изграждането на индустриалната зона.

Зоната ще привлече нови инвеститори, които ще разкрият и нови работни места, обясни министър Караниколов и добави:

Държавата се ангажира пред всички вас, че по най-бързия начин ще бъде изградена съответно инфраструктурата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44