Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се резултатите от ДНК експертизата от убийството в Момчилград

| обновено на 20.12.17 в 12:14


Продължава работата по разкриване на извършителя на убийството на 7-годишното момиче в Момчилград. Днес се очакват резултатите от назначената ДНК експертиза по случая. 

Вчера е проведен следствен експеримент с майката на детето, която е задържана, заради това, че е оставила дъщеря си без надзор. Следственият експеримент се проведе в апартамента, където в неделя сутринта майката на детето е открила безжизненото тяло на малката Дамла. За него жената е доведена под охрана, а самият експеримент е продължил няколко часа. След края му тя е била върната обратно в ареста. 

Също вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че екипи от София ще поемат разследването на убийството. 

На базата на направените до момента медицински заключения детето е било удушено и след това главата му е била омотана с тиксо. След ДНК експертизата по случая предстоят съдебно-психиатрична и техническа - на мобилни телефони и лаптоп на свързани лица.  

Роднините на детето са били посъветвани да не бързат да освобождават тялото му от Съдебна медицина. 

Заради трагедията днес Общината в Момчилград отмени градското тържество за Нова година. Решението е в знак на съпричастност към болката на семейството и техните близки. Момчилград тъжи заедно с тях, се посочва в съобщение на местната управа. 
Днес в града нямаше протести, но местните хора са готови утре отново да се съберат пред сградата на полицейското управление. Тяхното искане е убиецът на детето да бъде бързо разкрит. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44