Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е племенникът на майката на убитото 7-годишно момиченце в Момчилград

| обновено на 20.12.17 в 23:45

Няколко часа продължи разпитът на мъжа, обвинен в убийството на 7-годишното дете в Момчилград. Изнесените пред окръжен съдия факти предстои да бъдат проверени чрез събиране на допълнителни доказателства. Това каза тази вечер заместник окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева:

Неговите признания се подкрепят до момента от събраните доказателства, като предстои да бъдат събирани и други доказателства за проверка на неговите твърдения. Разследването по делото е в един много ранен етап, изминали са едва няколко дена от извършването на престъплението, така че за нас е важно да осигурим възможност разследващите да съберат всички доказателства, които са от значение за делото, и да може все пак успешно да приключи това наказателно производство.

Мъжът, който е братовчед на убитата Дамла Муса, е задържан за срок от 72 часа. Той е обвинен за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Мъжът е бил разпитан и пред съдия, обясни пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров

Той е племенник на майката на детето и е имал ключ от апартамента, с помощта на който е проникнал в жилището в ранните часове на неделя. Мъжът е направил самопризнания. На този етап не е известен мотивът за престъплението.

Малко или много той е поддържал едно алиби, една защитна позиция. Първоначално от него в качеството му на роднина или човек, който е бил много близък до семейството, са снемани обяснения. Проверявано е неговото алиби. Сверявано е с наличните доказателства. В никакъв случай не можем да говорим за укриване. Кръгът, в който работим, е изключително тесен и в този кръг попадаха няколко лица – две, максимум три, в които и самият той. Днес колегите са стигнали до извод, че това е лицето, на което на този етап трябва да бъде предявено обвинение за умишлено убийство.

В ареста остава и майката на детето, обвинена, че не е осигурила надзор за малолетната си дъщеря. Мярката ѝ за неотклонение изтича в четвъртък, но прокуратурата засега не е решила дали ще иска постоянен арест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44