Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна безвъзмездна помощ от 30 хил. лв. за задлъжнялата болница в Свищов

Снимка: БТА

Общинският съвет в Свищов гласува поредна безвъзмездна помощ за Общинската болница в града. Лечебното заведение има над 230 хиляди лева просрочени задължения за лекарства, консумативи и отопление

С 30 хиляди лева безвъзмездно от общинския бюджет Свищовската болница ще разплати стари задължения за отопление. В писмо от болницата до Общинския съвет се посочва, че поради просрочени задължения, фирми отказват да доставят лекарства и консумативи. Разплащаме се постепенно, няма да останем без лекарства, заяви за „Хоризонт“ управителят на болницата д-р Венцислав Михов и допълни:

Сега се оправяме горе-долу. Само за лекарствени продукти дължим 114 хиляди лева, за медицински изделия и консумативи – 115 хиляди. Ние сме по-добре, бяхме по-зле. Не е застрашена болницата.

Д-р Михов увери, че медиците в Свищов получават заплатите си редовно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44