Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър се готви да посрещне Коледа под прах

Снимка: БГНЕС

Кипър се готви да посрещне Рождество Христово покрит с гъст прах от сирийската пустиня. Очаква се днес и утре ветровете да "изсипят" над острова още  повече прах, а опасните нива да се задържат до неделя сутринта. 


Концентрацията на прахови частици в атмосферата започна да нараства драматично от четвъртък вечерта и днес бяха регистрирани стойности, които надвишават до 10-12 пъти допустимата норма. Най-високи са те по източното и южното крайбрежие на острова и в столицата Никозия.

Социалното и здравното министерства излязоха с предупреждения към гражданите по възможност да ограничат излизането си навън, особено внимание се обръща на рисковите групи - децата, хората със заболявания на дихателната и сърдечно-съдовата системи, възрастните. Работещите на открито трябва да носят защитни маски.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44