Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тероризмът, който беляза 2017

Снимка: ЕПА/БГНЕС


Едно от събитията, с които 2017 година ще бъде запомнена, е крахът на „халифата“, обявен от групировката „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак. 

Войната в Близкия изток стихна, но се разгоря в Европа. Барселона, Манчестър, Лондон, Стокхолм и Санкт Петербург се присъединиха към списъка на ударените от джихадистите европейски градове. 

Непосредствено засегнати бяха десетки държави, чиито граждани бяха убити или ранени при нападенията. Светът бе потресен от жестокостта на терористите, които избиха повече от триста души в Египет и повече от петстотин в Сомалия. 

Единствените „печеливши“ - ако е възможно да се говори за „печеливши“ - се оказаха политиците, яхнали антиимигрантската и националистическата вълна.

Как тероризмът предопредели много от новинарските заглавия през изминалата година чуйте в обзора на Добрин Йотов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44