Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митрополит Киприян ще дирижира Коледния концерт в Старозагорската опера

Снимка: БГНЕС

Старозагорският митрополит Киприян ще дирижира тази вечер Коледен концерт в Старозагорската опера.

В първата част на концерта ще прозвучат ортодоксални изпълнения, във втората – "Миса Криола" на аржентинския композитор Ариел Рамирес, забележителна меса, която се пее на испански, а не на латински език.  За първи път композиторът представя своето произведение през 1967 година в Дюселдорф пред папа Павел VI, а през 2014 година месата е изпълнена в базиликата "Свети Петър" в Рим по покана на папа Франциск.

В третата част на концерта зрителите ще чуят коледна музика от Габриел Форе и Цезар Франк. Участва камерният оркестър на операта и смесените хорове „Родина“ и „Петко Стайнов“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44