Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко политика и черна статистика, повече музика и положителни новини искат да чуват слушатели на БНР през 2018-а

Въпреки че обществото често се оплаква от прекалено негативния облик на новинарските емисии и сайтове, точно такъв тип новини го интересуват. С лека ръка се подминава новината, че в зоопарка се е родило лъвче. Информацията обаче за поредна тежка катастрофа или атентат провокира читателя да отвори страницата и да прочете цялата новина, или слушайки радио или телевизия да насочи вниманието си към поредната черна статистика.

Фактът, че често искаме да научим ужасяващи подробности около трагични събития, е обвързан с желанието ни да предотвратим подобна ситуация с наши близки. Искаме да знаем дали можем да направим нещо, с което да избегнем подобна опасност. Това е само част от причините за подобно предпочитание, твърдят учени.

Изморихме се от кръв и кавги. Искаме да чуваме хубави неща за младите хора в нашата държава, за благородни инициативи. Не искаме да чуваме вече за политиците, по-добре повече българска музика, това споделиха хора в анкета на кореспондента на БНР във Велико Търново – Здравка Маслянкова, запитани какво биха искали да чуват повече по БНР през 2018 година.  

В звуковия файл можете да чуете цялата анкета.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44