Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволците на БЧК в Бургас събраха над 3000 лв. в кампанията си „Подари Коледа“

В навечерието на най-светлия християнски празник, доброволците на БЧК - Бургас събраха над 3 хиляди лева в кампанията си „Подари Коледа“. С тях бяха закупени здравословни хранителни пакети за деца в нужда.

Средствата за закупуването на храните са осигурени чрез продажбата на специална коледна картичка и провеждането на творчески работилници за изработването на сувенири, организирани от младежите на Червенокръстката организация. 160 от пакетите бяха раздадени на деца в село Равнец, което пострада при наводнението на 25-ти октомври, а още 40 са за деца в нужда, съобщи Виолета Радева, директор на БЧК-Бургас: В момента работим по програмата "Топъл обяд" в училището в Долно Езерово. 30 дечица получават всеки ден храна. Там ще предоставим и 40 пакета на децата, които са включени в тази програма, от същата кампания - "Подари Коледа".

В "Подари Коледа" са се включиви доброволци не само от Бургас, а и от клубовете на БЧК в Айтос, Карнобат и Сунгурларе. Местната червенокръстка организация проведе фондонабирателната си кампания за 12-та поредна година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44