Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горнооряховските коледари наричаха за здраве и благополучие

Снимка: БГНЕС

На Бъдни вечер срещу Коледа млади мъже и момчета тръгнаха по домовете да наричат за здраве и благополучие. Една от коледарските дружини в Горна Оряховица тази година е от ученици на гимназията по електроника и електротехника. Горнооряховските коледари благославяха домакините и наричаха според традициите на региона. Учениците станали коледари, за да пазят и предават традициите:

Бъдещето е в нас, младите. Надявам се останалите младежи на моята възраст и те да поемат по моя път. Така се вижда какво минало сме имали ние – българите.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44