Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много мюсюлмани в Кърджали също се включиха в приготовленията за празника

Снимка: БГНЕС

Жители на Кърджали изпълниха тази сутрин трите църкви в града, за да участват в богослужението за Коледа. Много мюсюлмани също се включиха в приготовленията за празника, като купиха подаръци за децата си. Причината е, че групите в детските градини са смесени и Дядо Коледа идва при всички.

Между 100 и 500 лева отделят жителите на Кърджали за коледните празници. Пазаруват дрехи, козметика, мобилни телефони и таблети. 

Магазините са пълни с купувачи, а в навечерието на Коледа в града пристигнаха много гърци. Някои семейства обаче няма да посрещнат своите близки.
Синът ми не е в България, само аз и майка ми ще бъдем, така че ще се опитаме, колкото ни позволяват възможностите да спазим традицията, пък вече каквото дойде нататъка,  само да е живот и здраве на всички в Кърджали пожелавам.

Социалните мрежи са пълни с пожелания за Коледа, отправени от местните мюсюлмани към техните приятели християни. В Кърджали е традиция двете религии взаимно да се почитат и заедно да споделят своите празници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44