Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природо-математическата гимназия във Велико Търново създава нови компютърни кабинети и интерактивна зала

Снимка: Ваня Минева

Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново създава нови компютърни кабинети и интерактивна зала по проект, финансиран с 25 хиляди лева от Министерството на образованието и науката. 

Природо-математическата гимназия купува по проекта 46 компютърни конфигурации за обучението на младите ИТ специалисти, съобщи директорът на училището Ангел Гушев и допълни: Две, напълно нови, компютърни зали ще има оборудвани с една нова интерактивна зала с 18 лаптопа.

Приключва ремонтът на гимназията, заради който 800-те ученици първия срок учат в съседните училища. Готова е новата отоплителна инсталация. Остават довършителни работи по санирането. Нормалният учебен процес ще бъде възстановен до 15 януари догодина, увери директорът. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44