Кабинетът се събира на последно заседание за 2017-а

Снимка: Ани Петрова, БНР

Министерският съвет ще проведе последното си заседание за годината. В официалния дневен ред отсъства точката, с която се позволява разширение на концесията на ски зона "Банско". За поправки в стария план за управление на Пирин се застъпи вицепремиерът Валери Симеонов с аргумента за развитие на туризма, но отказът точката да влезе в дневния ред на предишни заседания породи негативни реакции към премиера. 

Екоминистърът Нено Димов е на позицията, че е редно проектите за концесията и за Плана за управление на Пирин да бъдат обсъдени заедно и след дебат. Екоорганизации обаче са против, докато живеещи в Банско подкрепят развитието на ски туризма.

Преди заседанието природозащитници, несъгласни със строителството на втори лифт в Банско, ще протестират под прозорците на Министерския съвет. За да напомнят на кабинета, че очакват решение, на протест излизат и жители на курортния град и околните населени места. Те ще се съберат на пътя Е-79 при Симитли и отново ще издигнат искането си за изграждане на втори лифт в Банско.

На днешното си заседание министрите ще обсъдят също създаването на съвети за децентрализация, както и промени в Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44