Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Стара Загора може да поиска преместването на единствената автоматична станция за измерване на атмосферния въздух

Снимка: Венелина Попова / Снимка: -1.00000000000000

Още в началото на следващата година община Стара Загора може да поиска преместването на единствената автоматична станция за измерване качеството на атмосферния въздух в града. В момента тя е разположена в североизточната му част, в т.нар. „Зелен клин“.

Само една автоматична станция за град като Стара Загора е крайно недостатъчна, но ако няма възможност за монтиране на повече, тя трябва да бъде ситуирана в централната градска част на града, твърдят специалисти.
Там можем да настояваме да я преместим, ще се посъветвам и със специалисти,
заяви кметът Живко Тодоров и посочи, че сега действащото законодателство създава предпоставки за неконтролируемо замърсяване на въздуха в големите градове и се надява, че програмата за монтиране на филтри на жилищни  сгради, които използват твърдо гориво ще бъде въведена в действие в най скоро време. Може да се даде и предимство на градския екологичен транспорт.

Ние можем да помогнем на този процес като държим ниска цената на транспорта,
коментира кметът. Електрически автобуси в Стара Загора могат да бъдат закупени едва след четири, пет години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44