Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички населени места в община Велико Търново ремонтираха улици и паркове

Велико Търново
Снимка: Сияна Спиридонова

Всички населени места в община Велико Търново направиха улични ремонти и обновиха паркове и площади с пари по общинската програма "Местни инициативи".

Нейният бюджет е 450 000 лева. С финансирането се допълва инвестиционната програма на общината за населените места във Великотърновско. 

За 9 последователни години 36-те селища от старопрестолната община, с общинско финансиране и доброволен труд от местните хора, направиха общо 22 детски и спортни площадки, както и осем спортни игрища. Ремонтирани са отоплителните системи на читалища и пенсионерски клубове. 

В седем от селата е направено видеонаблюдение. Всички населени места  с такова в Община Велико Търново са с електронен контрол, посочват от сдружението на кметовете и кметските наместници "Янтра 2001".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44