Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 60 хиляди лева са събрани в последния работен ден в общината в Кюстендил

Снимка: Кирил Фалин

Около 60 хиляди лева са събрани в последния пълен работен ден от отиващата си година в отдел "Местни приходи" към общината в Кюстендил. Това съобщи зам.-кметът по финансите Надя Каратова, която определи това като своеобразен рекорд. 
На 6-те каси са внесени 58 хиляди лева - местни такси и данъци, от глоби и други. Отделно някои са плащали и по електронен път. 
И сега се спази правилото българинът в последния момент да се издължава към хазната и по различните си парични задължения. 


Добрата новина в отиващата си година е, че  такса смет за Кюстендил остава 1.4 промила върху данъчната оценка, а извън града - 2 промила. 27 от най-малките села са освободени от таксата за битови отпадъци. Такса от 1 промил ще плащат жителите на Ново село, Каменичка Скакавица, Ръсово и Горна Брестница. В най- големите села от общината такса смет е в размер на 2 промила. В  най-малката общинав България Трекляно пък минипарламентът  гласувал да остане досегашната такса смет от 1 промил, каза кметът Радко Петрунов. Това са символични суми, като се има предвид твърде ниската данъчна оценка  на имотите в 19-тенапълно обезлюдени селца в общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44