Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Генерал Тошево изпраща година на изпитанията

Година на изпитанията изпраща община Генерал Тошево. И очаква от Новата година повече средства по европейски проекти, за да се превърне един от най-плодородните региони в България в по-красиво и приятно място за живеене.

2017-а година за община Генерал Тошево започна с бедствено положение, припомни кметът Валентин Димитров:

Десет дни общината беше затрупана и изолирана от останалия свят. Лятото имахме наводнение в четири населени места с щети, отнесени улици.

От 9-и август започна и кампанията срещу добива на природен газ, предизвикана от инвестиционното намерение за изграждане на 41 сондажа в землищата на 18 населени места в региона. Исканата 35-годишна концесия предизвика масови протести, завършили със свикването на местен референдум, в който 97 процента от гласувалите се обявиха срещу добива на газ:

Целите усилия на общинска администрация, на всички жители, бяха насочени към референдума. Следва най-важното - да запознаем централната власт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44