Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки великотърновци започнаха годината с 20-километров поход

Десетки великотърновци, любители на движението и чистия въздух, започнаха Новата година с пешеходен туризъм. 20-километровият поход е по инициатива на организацията за групови упражнения и здраве „ТърновоRUNs“.

Целта е да се пречупи стигмата в мисленето на хората, че 1-ви януари е ден за почивка от тежки трапези, обясни идеята организаторът на прехода д-р Калин Василев

Както стартира с една хубава стъпка на 1-ви, с един хубав поход, така ще му потръгне и цялата година.

Много деца и възрастни се включиха в първия ден на 2018 година в 20-километровия поход от крепостта „Царевец“ по живописните околности на търновското ждрело. Участници в прехода споделиха:

Това е здраве - който може повече, който може по-малко.

Имам куче и започнах да го разхождам и започва да ми харесва да излизам сред природата. Преди стоях на компютъра много.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44