Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две момиченца се родиха в първия ден на новата година в болницата в Ловеч

Момченца са първите бебета за болницата в Шумен и столичната "Софиямед"

Снимка: Пламен Христов

Момче е първото бебе за 2018 година в Университетска болница "Софиямед". От болницата отчитат повишаване на раждаемостта за изминалата година, когато са се родили малко над 300 бебета, което е с 40 новородени повече в сравнение с 2016-а.

Момче е и първото родено бебе тази година в Шумен. То е първа рожба на майка от града. Второто бебе е момиче, пето дете на жена от село Изгрев, община Венец.

Въпреки тежкото състояние, в което се намира болницата в Ловеч и опасността да остане без персонал заради неизплатени заплати, още в първия ден от новата година в родилното отделение там проплакаха две бебета.

И двете бебета са момичета. Майката на първото е от тетевенското село Галата, а на второто  - от Угърчин, разказа старшата акушерка Есмерай Турлакова:

Едното е 4 кг, а другото 2.8 кг. Нямахме проблеми. Още нямат име, защото едно от бебетата се очакваше да е момче, а пък се роди момиче, а второто току-що се роди.

Първото новородено в Ловешката болница тази година е трето дете на 29-годишната Даниела Младенова: Чувствам се добре и си пожелавам да сме живи и здрави и най-вече вие, защото ми помогнахте. 

Въпреки че все още не са получили заплатите за септември, ноември и декември работещите в родилното отделение на Ловешката болница продължават да изпълняват задълженията си:

Може би някаква вътрешна мотивация и засега няма да се отказваме. Трябва да я има болницата, защото виждате, че още в първия ден имаме две раждания и ако трябва да ходят на други места пациентките и на тях ще им е по-трудно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44