Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществено обсъждане в Стара Загора на проекта за паметник на хан Тервел

Живко Тодоров
Снимка: БГНЕС

Още в началото на годината проектът за паметник на хан Тервел в Стара Загора ще бъде подложен на широко обществено обсъждане, съобщи пред журналисти кметът на града Живко Тодоров.

Кметът е провел среща с инициативния комитет за изграждане на паметника и е предложил обсъждането да стане във възможно най-широк формат и с участието на различни специалисти, на което да бъдат дадени конкретни предложения, свързани с проекта:

Защото никой не е против това да се изгради паметник, но знам, че има обструкции по отношение на визията.  Затова ще поканим всички страни да кажат своите съображения и евентуално проектантите да се съобразят с тях. Защото, когато се строи паметник, е хубаво да има обществено съгласи, особено за личност като Тервел.

Живко Тодоров е категоричен, че промени може да има само във визията на проекта, но не и на мястото, където ще бъде издигнат бъдещият монумент.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44