Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боклукът на Кюстендил може да тръгне към сметищата на Перник или Самоков

Снимка: БГНЕС

Табела със забрана за извозване на боклука и бариера за влизане на камиони със смет са поставени на градското сметище при кюстендилското село Радловци. Така е спазено влязлото в сила от вчера изискване на Европейския съюз за затваряне на сметища, които не отговарят на екологичните изисквания.

Сметосъбиране в първия работен ден на годината в Кюстендил обаче се прави по кварталите, а работници от екипите казаха, че отново ще ползват сметището в Радловци. Все още не е решено кой от вариантите по използването на 10-процентната квота на МОСВ за сметищата в Перник или Самоков ще бъде използван от община Кюстендил. И двете депа имат достатъчен капацитет и достатъчна квота да поемат отпадъка на общината, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

От община Невестино казаха, че ще използват досегашното си сметище още един месец, а след това - вероятно ще транспортират боклука си до депото в Самоков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44