Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Невестино избра превозвач без конкурс

Снимка: БНР

Община Невестино сключи договор с нов превозвач без конкурс макар и за 6 месеца. Областният управител на Кюстендил Виктор Янев е разрешил и съдействал да се сключи договор за транспортно обслужване, без да се обявява търг по Закона за обществените поръчки, след като досегашните превозвачи отказаха да изпълняват линиите.

Договорът е с нов превозвач от Кюстендил при нови условия, казаха от администрацията в Невестино. Променена е транспортната схема за обслужване, като има ново разписание и е променен броя на изпълняваните курсове.

Някои села в общината като Раково, обаче, все още остават без автобус. Най-близката спирка, която може да се ползва, е в Пелатиково - на 20 километра. Засегнатите от проблема трябва да преодоляват разстоянието пеша, каза кметът на селцето Радойчо Атанасов. Той допълни, че това се налага и на него.

До забележителната местност с водопад Света Яна ще пътува автобус само в събота и неделя. Цената на билета от Кюстендил до Раково, ако все пак бъде осигурен автобус, е 4.50 лева в едната посока.

След изтичането на шестте месеца по договора с новия превозвач ще се търсят възможности за подновяване. На тримесечие на превозвача се плаща субсидия от 3829 лева заради трудността на терена и отдалечеността на населените места, казаха от администрацията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44