Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дупница ще депонира битовите отпадъци в камиони

Битовите отпадъци на Дупница ще бъдат депонирани в камиони-преси, които се намират на градското сметище, а по-късно ще бъдат транспортирани до депа в съседни райони. Един такъв камион събира около 120 куб. метра отпадъци.

Камионите преси могат да поемат боклука за до 10 дни, ако се наложи.

На 8 януари ще бъде сключен договор със спечелила търга софийска фирма, на която се отдава управлението на отпадъците на три общини - Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, за две години. Сметта на тези общини ще бъде транспортирана до три депа в столицата и в Костинброд.

Според офертата сепарирането на отпадъците ще става в индустриална зона „Филиповци“ в София, инертните материали ще се извозват на депо в кв. Враждебна, а тези, които не могат да бъдат оползотворени по никакъв начин - на депото в Костинброд.

В Рилския манастир все още няма яснота къде да се карат отпадъците - това досега ставаше на сметището край град Рила, което също е затворено. Няма да се допусне обаче задръстване с боклук по съдовете за смет край светата обител, манастирът има собствена кола за сметосъбиране, която - докато се напълни, вече ще има решение с отпадъците, увери администратор от екипа в светата обител.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44