Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

65,4 милиона лв. ще е бюджетът на Велико Търново през 2018

Снимка: БНР

65 милиона и 400 хиляди лева е тазгодишният бюджет на община Велико Търново, чийто проект беше представен на обществено обсъждане днес. Увеличението спрямо миналата година е с 10%. Местните данъци и такси остават без промяна.

С най-голям ръст са парите за образование, с което се очаква да се намали дисбалансът между градските и селските училища.

Близо 21 милиона лева ще бъдат вложени в транспорт и ремонти, посочи заместник-финансовият кмет на Велико Търново Снежана Данева-Иванова.

Интегриран градски транспорт, създаване атрактивна зона за културен и конгресен туризъм на територията на Старо военно училище, реконструкция и цялостно обновяване на музей „Възраждане и учредително събрание“.

Общината ще изтегли краткосрочен кредит от 3 милиона лева. 

За какво искат великотърновци да има пари в бюджета:

За пътища и за култура. За спорт и култура. Да се оправят улиците в града.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44