Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова система за видеонаблюдение следи за реда във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

40 камери следят за реда и сигурността във Велико Търново от началото на годината. Сигналът от тях постъпва в два командни центъра - в полицията и в общината.

Системата за видеонаблюдение на Велико Търново беше тествана пилотно. Камерите са на входовете и изходите на града, а също и на всички възлови кръстовища. Обхванати са още централните части и други зони с голям поток от хора. Директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов коментира:
Престъпността със сигурност ще намалее. За нашата работа ще бъде улеснение. Ако има извършено престъпление, на базата на камерите ще можем да разпознаем, евентуално, извършител.
Към двата контролни пункта за наблюдение ще бъдат вързани и 150-те камери, които следят за сигурността във великотърновските села.
Преди дни и Каварна се снабди с модерна система за видеонаблюдение.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Система за видеонаблюдение на обществените места в Каварна

В Каварна вече работи система за видеонаблюдение на обществените места. Общинската администрация очаква така да се гарантира повече сигурност за жителите и гостите на града. Видеонаблюдението е осигурено  на входовете на Каварна, по възлови градски..

публикувано на 04.01.18 в 11:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44