Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданско обединение готви протест заради трафика на камиони към Дунав мост-2

Искат по-добра инфраструктура или забрана на трафика

Снимка: Радио ВИДИН

Гражданско движение "Единни за промяна" във Видин подготвя протест заради трафика към Дунав мост-2. 

Близо 2400 тежкотоварни автомобили се движат ежедневно по международния път Е-79 в посока към Дунав мост-2. Трафикът не може да бъде поет от сегашната инфраструктура и е причина за катастрофи и жертви на пътя, обяви председателят на Гражданско обединение „Единни за промяна“ Росица Кирова. Исканията са две: 
Или до месец юни да стартират процедури за започване изграждането на магистрала, или скоростен път, на инфраструктурна връзка до Видин, която да отговаря на тази натовареност, която в момента има трасето, или да бъде наложена забрана за преминаване на тежкотоварни автомобили по Дунав мост-2.
От гражданското обединение заявиха, че са готови до началото на февруари да инициират протестни действия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44