Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местната власт в Белоградчик настоява общинските болници да работят с по-малко персонал

Снимка: Иванка Петрова

Местната власт в Белоградчик настоява за промени в медицинските стандарти, които да позволяват общинските болници да работят с по-малко персонал. Заради неизплатени възнаграждения, преди месец целият персонал беше в готовност да напусне. Общината очаква да получи кредит, с който да погаси и половината от задълженията за заплати.

За намеса на държавата и промяна на медицинските стандарти за общинските болници настоява кметът Борис Николов:

Поради изискванията на стандартите за покриването на пътеките, в нашите болници фигурират десетки фалшиви документи и дипломи, за да се покрива пътеката. На практика тези лекари не са на работа.

Според персонала на здравното заведение не е справедливо изискванията към всички болници да са еднакви:

За една клинична пътека в нашия регион трябва да има, например, пулмолог задължително, за да може да се лекува пневмония. И трябва да има поне още двама лекари за вътрешни болести. Изискванията са на едно ниво - както сме в провинцията, така да е и в големите градове.

От болницата предлагат сливане на отделения, за да намалят разходите, но решението за това не може да е на здравното заведение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44