Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 13:00 часа започва акцията по залесяване на коледни елхички в к-с"Братя Миладинови"

В 13:00 часа започва засаждането на коледни елхички в градинката зад блокове с номера 62 и 63 в к-с "Братя Миладинови" в Бургас, това информира инициаторът Владимир Димитров от сдружение „Зелена Странджа“. В нея все още може да се включи всеки, който има желание, допълни той.

"Акцията е част от нашата инициатива "Посади и отгледай дърво в града". По този начин даваме възможност на хората, които са си закупили живи коледни елхи да ги засадят. на подходящо място, така остават на практика наистина живи коледни дръвчета, които продължават да растат в естествената си среда. Така се стремим да насърчим повече хора да засаждат дървета, като това да става съгласувано и по правилата".

На място ще бъдат осигурени инструменти, а в акцията ще се включат и специалисти с професионални съвети и помощ при засаждането, уточни Владимир Димитров




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БАН, Областната администрация и Община Бургас подписаха меморандум за сътрудничество

В Областна администрация Бургас беше подписан днес Меморандум за сътрудничество между Българска академия на науките, Областна администрация Бургас и Община Бургас. Целта е подпомагане на регионалното развитие на територията на общината и областта. Подписи под документа положиха председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, областният управител на област..

публикувано на 05.09.24 в 13:42

Огнище на шарка по дребните преживни животни в ямболско село

Огнище на шарка по дребните преживни животни е констатирано в ямболското село Войника, община Стралджа. Заболяването е установено в животновъден обект със 135 овце.  Предстои животните да бъдат умъртвени. Фермата е поставена под възбрана, за да се ограничи  движението към нея. Определена е трикилометрова предпазна зона в землището на селото,..

публикувано на 05.09.24 в 11:27

Бургас отбелязва 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия с тържества

На 6 септември Бургас се присъединява към честванията на едно от най-значимите събития в новата българска история - 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. От 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков“, пред сградата на Общината, ще бъде извършен ритуал по издигане на флаговете на България, Европейския съюз и на Община Бургас. В..

обновено на 05.09.24 в 11:23

Затварят част от АМ "Тракия" след Карнобат заради катастрофа

Движението при км 327 на АМ "Тракия" след отбивката за Карнобат в посока Бургас се осъществява в активната лента поради катастрофа, съобщават от АПИ.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна Полиция".

публикувано на 05.09.24 в 10:54
архив

Заупокойна молитва и молебен ще бъдат отслужени в Царево

Заупокойна молитва и молебен за благодат ще бъдат отслужени в Царево една година след наводненията в общината, при които загинаха 4-ма души. Курбанът за здраве ще бъде раздаден в двора на църквата "Св. Цар Борис Михаил". Държавата още не е възстановила над 1,2 млн. лева, които изразходи Царево след наводненията Два напълно възстановени моста,..

публикувано на 05.09.24 в 08:18

РИОСВ - Бургас: Неприятната миризма на нефтени продукти идва от морето

Девет сигнала за неприятна миризма на нефтени продукти са постъпили днес в Регионалната инспекция по околна среда и води в Бургас. Според екоинспекторите става дума за миризми от товаро – разтоварната дейност на танкерите, каза за БНР – Бургас директорът Павел Маринов. По думите му такива сигнали има от началото на лятото и са почти всяка седмица...

публикувано на 04.09.24 в 15:43

Меморандум подписа Мария Нейкова с НС на ТПК

Меморандум за сътрудничество бе подписан между Областна администрация Бургас, Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Окръжния съюз на трудово-производителните кооперации–Бургас.  Това стана по време на форум на тема „105 години НС на ТПК“, който се проведе в  Областната администрация. Обхватът на Меморандума включва разработване..

публикувано на 04.09.24 в 15:13