Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

39-годишен мъж от Варна е загинал при инцидента на жп прелеза в Търновско

В нарушение на правилата той е пресякъл с колата си прелеза при павликенското село Лесичери и е блъснат от бързия влак от София за Варна

| обновено на 06.01.18 в 17:18

39-годишен мъж от Варна е загинал при днешния инцидент на жп прелеза до павликенското село Лесичери. Той е шофирал автомобила, блъснат от преминаващия влак. 


Инцидентът е станал на железопътния възел, който е само със светлинна сигнализация и без бариера. Бързият влак, пътуващ от София за Варна е ударил преминаващата през прелеза кола.

Загиналият варненец е бил на гости при баща си в павликенското село Стамболово. Негова е вината за катастрофата, посочи началникът на полицейското управление в Павликени Мариян Лонгинов:
Виновен си е водачът. Има си знак "Стоп", звук си има, има хора, които са спрели от отсрещната страна и си чакат, а той направо преминава без да спре.
По думите на полицейският началник, локомотивният машинист не е можел да реагира, защото в този участък влакът се е движил с около сто километра в час:
Спирачният път е на един километър. Разследването на случая продължава.

Пътниците във влака обаче не са били информирани своевременно за катастрофата, нито защо са свалени от влака, споделиха някои от тях пред "Хоризонт".  По-късно те са били извозени с автобуси до гара Павликени, за да продължат пътуването си. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44