Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора ще има нова система за управление на градския транспорт

Снимка: Георги Корнейков, БНР

В началото на следващата седмица в община Стара Загора ще бъдат подписани договорите за изграждане на система за управление на градския транспорт и автоматизирана система за таксуване в автобусите и тролейбусите.

Системата за управление на градския транспорт включва въвеждане на видеонаблюдение на основните кръстовища в града с интелигентна система за превенция на задръстванията и подмяна на светофарни секции. Въвеждането на автоматизираната система за таксуване ще улесни гражданите и ще предотврати пътуванията гратис, а използването на смарт билетите ще насърчи интеграцията между различните видове транспорт. Реализацията на целия проект е по договор за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Стара Загора. Срокът за изпълнение е 36 месеца, а общата му стойност близо 15 милиона лева. Той включва още реконструкцията на надлеза на булевард "Патриарх Евтимий" над жп линията и рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусното депо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44