Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньорите от рудник „Трояново-1“ с рекорден добив през 2017-а

Снимка: Венелина Попова

Миньорите от Рудник „Трояново-1“ през 2017 година са добили над 13 хиляди тона въглища - това е рекорд в 65 годишната история на рудника. По бизнес план са били заложени 11 хиляди и 400 тона, но с преизпълнението „Мини Марица изток“ е компенсирало недостига от воден ресурс в страната за производство на електроенергия от ВЕЦ и така е гарантирало енергийния баланс на България, съобщават от пресцентъра на въгледобивното дружество. Въглищата са осигурили добива на ток в най-голямата централа на Балканския полуостров - ТЕЦ „Марица изток 2“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44