Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици присъстваха на литургията за Бъдни вечер в Босилеград

Снимка: Кирил Фалин

Стотици хора присъстваха снощи на литургията за Бъдни вечер в храма "Рождество Богородично" в Босилеград.

Пред вярващите в препълнения храм отец Зоран Стоянов отслужи литургия и освети голям бъдник в църковния двор, а след това беше запалена слама, каквато е местната традиция, разказаха сънародници. На дошлите на литургията бяха раздадени осветени иконки от бъдника.

Коледа продължава и днес. Утре в Босилеград и общината е почивен ден, учениците са във ваканция.

Не малко от сънародниците ни празнуват Коледа и на 25 декември, защото децата и роднините им са в България, каза председателят на Демократичния съюз на българите в Босилеград Драголюб Иванчов. Той самият отишъл днес в махала "Бранковци", тя е част от кюстендилското село Чуденци, но след Ньойския договор попада в Сръбско. Иванчов отишъл да поздрави за Коледа 80-годишния си баща.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44