Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турските медии отразяват вчерашното откриване на храма "Свети Стефан" в Истанбул

Снимка: БТА

"Послание за толерантност" - така звучат най-общо тази сутрин заглавията в турските медии по повод вчерашното откриване на храма "Свети Стефан" в Истанбул.

Турските издания отразиха подробно вчерашните речи на българския премиер Бойко Борисов, турския му колега Бинали Йълдъръм и на президента на южната ни съседка Реджеп Ердоган при откриването на реставрираната българска църква „Св. Стефан“ в Истанбул.

Чрез текстове и снимки беше отразена реставрацията, културното и историческо значение на храма.

Подчертава се и присъствието на церемонията на представители на различни вероизповедания, сред които българският и Вселенският патриарси, както и главният мюфтия на България. Вестник „Сабах“ озаглави материала си по темата „Послание за толерантност“.

Местните медии отделиха място и на разговора между премиера Борисов и турския лидер Ердоган. Закритата среща се състоя в двореца „Йълдъз“

Коментаторите посочват, че от 1 януари 2018 г. България е ротационен председател на Евросъюза.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44