Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасните автогонки в Търново са намалели, глобата за участниците е 3 хил. лева

| обновено на 09.01.18 в 11:21

Глоби от по 3 хиляди лева за участници в незаконни състезания с коли и мотори по улиците на Велико Търново рязко намалиха опасното нощно шофиране в града.

За миналата година са съставени над десетина наказателни постановления на заловени участници в незаконни нощни дрифтове в старопрестолния град. Глобените масово обжалват санкцията в Административния съд във Велико Търново, но магистратите категорично потвърждават наложените парични наказания.

Форсирането на мотори и автомобили, както и шофирането с висока скорост бяха сериозен проблем във Велико Търново денонощно. Участниците в рисковите гонки качваха клипове в интернет, от които се виждат опасни изпълнения на кръстовището пред Общината, по ул. „Никола Габровски“ и бул. „България“, както и на кръговите кръстовища в района на болницата.

Незаконните състезания днес са прекратени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44