Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргаритов: Трябва да има повече гласност за потребителските теми по време на Европредседателството

Димитър Маргаритов
Снимка: Габриела Руменова

По време на Европредседателството страната ни трябва да направи така, че потребителските теми да получат достатъчно гласност, каза в интервю за "Хоризонт" председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Една от тези теми са двойните стандарти при някои храни в страните от Западна и Източна Европа.

От една страна процесите, стартирали още с миналогодишното отпадане на роуминг таксите на територията на ЕС, което сега вече продължава като отпадане на виртуалните граници, съществуващи към момента по отношение на използването на интерактивни продукти в интернет среда като например платформи за спортни предавания, за кинофилми, за образователни програми. Всичко това би трябвало в рамките на тази година да бъде преодоляно като режим на национално законодателство и да бъде възприето в общоевропейски план.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44