Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от половината домакинства в град Рила вече са с монтирани водомери

Повече от половината домакинства в град Рила вече имат водомери. Поставянето на устройствата започна като мярка срещу разхищението на питейна вода след протести през лятото. Подадени са общо 2 600 декларации за поставяне на устройствата.

Водомерите се слагат по график, като екип на "Кюстендилска вода" идва в града в определен ден на седмицата. Разходите по монтирането и самите водомери са за сметка на водния оператор. 

От дружеството посочват, че всяко домакинство или потребител ще е с водомер до месец.

Жители на Кочериново и близките села обвиниха "Кюстендилска вода" в липсата на контрол на потреблението на питейна вода в град Рила. Над 90% от домакинствата там бяха без водомер. 

От оператора започнаха в края на миналата година масирана кампания по монтирането на водомери. Доскоро месечните сметки  в града са били изчислявани като на член от домакинството са опредялени по 5 кубика вода при цена малко над 1,40 лева за кубик.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44